Chifle cu chefir
Perfecte pentru sandwich, pulled, grill, hamburger, etc.
DEMENTIALE
- 300 ml chefir la temperatura camerei
- 100 ml apa
- 1 ou batut
- 4 linguri ulei masline/floarea soarelui
- 630gr faina tip 650
- 1/4 lingurita sare
- 2 linguri miere (SA NU FIE ZAHARISITA)
- 10 gr drojdie uscata sau 25 proaspata (dizolvata in prealabil ca aici .
Mod de preparare:
In
masina de paine conform ordinii acesteia, lichide apoi faina si ultima data
drojdia, program framantare si dospire (lasati programul pana la final).
Se
scoate aluatul pe masa infainata bine, se imparte in bucati egale nu foarte mari, se formeaza bile tragand de margini spre interior, se aseaza in tava
tapetata cu foaie de copt cu partea neteda in sus, cu distanta intre
ele, se lasa asa 10 minute, apoi se aplatizeata cu palma pe toata
suprafata (nu doar in mijloc), inca 10 minute dospire, apoi se ung cu un
amestec din lapte+ulei in parti egale, estimez 2 si 2 linguri.
Se coc la 180 de grade C pana se rumenesc.
SE VOR COACE TOATE ODATA NU IN DOUA TURE, ALUATUL NU TREBUIE SA CREASCA EXCESIV, nu vor iesi ok ci extra dospite.
Se lucreaza cu faina, evitati lipirea aluatului de maini.
Comentarii
Trimiteți un comentariu